Sneeuwruimen en feestvieren

door Marlies ten Bulte

Wat doen al die Insiders eigenlijk als het tennisseizoen is afgelopen en het begint te sneeuwen? Verschuilen zij zich voor een paar maanden achter de geraniums, volgen ze een dopingprogramma bij die Italiaanse arts of liggen ze ergens in een kuuroord bij te komen van de inspanningen van het afgelopen jaar? We stelden de vraag tijdens de openingsbijeenkomst.

Hoe ben jij de winter doorgekomen?

Wat meteen opvalt: er is niemand die niets heeft gedaan. En ook al was het strompelend, ook Corry is de winter doorgekomen. Binnen blijven en mijmeren over beter weer, dat beschrijft Ria goed: lekker bij de open haard, lekker lezen, knutselen en nieuwe recepten uitproberen.
Nederland beweegt en de Insiders doen mee, en we zitten ook in de winter niet stil. Mieke doet aan thuisgym, René denkt aan de zomer en blijft bewegen. Mevr. Van Lemmen gaat naar de fitness en Karin naar de bodybalanceles. Josefien heeft veel gewandeld en genoten van de witte wereld.
En getennist is er ook. Door Florine bijvoorbeeld, terwijl ze door de sneeuw ploegde. En door Hubertine die een keer in de week competitie speelde met Quick. Trees speelde ook onvermoeibaar door en constateert dat alles het nog doet, ze meldt zich als een echte oude-rot-Insider voor een fris seizoen. Wim bekijkt het van een heel andere kant: hij heeft weinig getennist en dus veel andere dingen gedaan!
Deze winter duurt wel bijzonder lang en hierover wordt ook veel gesproken. Jan verlangt naar zomer, maar moet dit jaar wel heel lang wachten. Anja ruimt vooral sneeuw en wacht op beter weer. Mieke heeft ondanks het slechte weer toch veel gelachen en Riet is goed door de winter gekomen, maar stelt tegelijkertijd vast: de winter is nog niet om! Gonny heeft deze winter veel inspiratie opgedaan en we eindigen met haar commentaar op het weer dat bijna een haiku is geworden:
De 1e sneeuw was geweldig
De 2e als de zon scheen prachtig
De 3e nog meer ’t hoeft niet meer
En nu: wanneer komt de zon
en warmte weer?

Natuurlijk willen we nog meer weten. En daarom stelden we ook deze vraag:

Wat zijn je tennisplannen voor het komend seizoen?

Corry komt kijken (ze kan zelf niet meer tennissen). Mieke wil drie keer in de week gaan tennissen. Trees gaat voor de competitie en wil door de week ook nog een keer spelen (mits de rug het toelaat). Ria is ook vast van plan regelmatig een balletje te slaan met haar vaste groepje en misschien een keer met een toernooi te doen. René blijft oefenen, zoveel mogelijk. En Mevr. Van Lemmen wil 5 keer per week gaan tennissen. Josefien hoopt net als voorheen veel te kunnen spelen op vaste dagen in de week. Anja hoopt op gezellig tennis op de woensdagavond met meer en vooral met veel spelers. Wim zal er zijn en doet bovendien mee aan de voorjaarscompetitie. Hubertine gaat heel veel tennissen en koffie drinken. Karin wil lekker spelen en meer winnen. Riet wil veel spelen, liefst in de zon. En ook Florine wil vooral: tennissen, tennissen en tennissen.

De afsluiter is voor Jan. Hij wil er weer vol tegenaan met zijn tennisvrienden. En het 70-jarig feest vieren met alle Insiders. Trouwens ook zijn 75e verjaardag viert hij dit jaar. Het dus sowieso een feestjaar. En dat is een mooi einde van een nieuw begin!


Terug naar Startpagina