IJskoud en hartverwarmend

De opening van het tennisseizoen 2013

door: Marlies ten Bulte

Het is zover. Narcisjes en tennisrokjes komen tevoorschijn. De lente begint. Dat dachten we tenminste, dat hoopten we na de zoveelste sneeuwbui deze winter. De werkelijkheid ziet er wat anders uit bij de opening van ons nieuwe tennisseizoen. We zitten binnen, houden onze jassen aan en kruipen samen bij de kachel. Buiten is het -1, de banen liggen er nog verdwaasd bij, de mezen hebben nog geen nestjes gebouwd in de coniferen: ze fladderen wat verongelijkt rond op zoek naar beschutting op deze ijzig koude zondagmorgen.

Gelukkig zit er een deur tussen ons en die harde buitenwereld. Des te hartverwarmender is het om deze zondag ons clubhuis te betreden. Het ruikt naar koffie en naar de appeltaart van Corry. Hartverwarmend is ook de opkomst, vindt Pieter onze nieuwe voorzitter. Hij prijst de appeltaart en vergeet ook de schoonmaakploeg van het vorig weekend niet te bedanken. 15 (!) mensen hebben gesloofd en gezogen en gebezemd in en rondom ons clubhuis. Pieter zorgde voor de soep en die was heerlijk, zeiden ze.

foto's van de opening 

Pas als we gevraagd worden om naar buiten gaan, dreigt het beroep op de clubloyaliteit het te verliezen van de bittere kou. Maar even later staan we er toch maar, met of zonder muts. De vlag wordt gehesen, het seizoen kan beginnen. Vol verwachting klopt ons hart, maar eerst haasten we ons weer naar binnen. Ik drink nog een kopje koffie en ga dan op weg naar huis. Als ik de grens nader, weet ik wat er mis is. De opening van het Insidersseizoen gaat eigenlijk altijd gepaard met het ingaan van de zomertijd. Geen wonder dus dat het vriest. Nog mazzel dat het niet sneeuwt vandaag. Volgend jaar beter opletten bij het prikken van de datum!

Terug naar Startpagina