archief competitie

2011

2012

Competitie KNLTB 2013

Dit jaar doen er 4 teams mee aan de voorjaarscompetitie van de KNLTB:
1 heren- en 3 mixed-teams op de zaterdag.

Speeldata: 6, 13, 20, 27 april,
11, 25 mei,
1 juni,
Inhaaldagen:4, 9, 18 mei, 8 juni.
Er kan op deze zaterdagen vanaf 10.30 uur niet recreatief getennist worden.

Uitslagen en standen zijn te vinden op de site van de KNLTB: www.knltb.nl

tennis

 

Wedstrijdverslagen

Speeldag 1 6 april Slow 5-Insiders 2 Gemengd 17+ 4e klasse

Terwijl de vorst nog in de grond zat, mochten wij aantreden voor onze 1e wedstrijd in de voorjaarscompetitie. De kunstgrasbanen van NSTLV Slow waren op 6 april de ondergrond waarop wij ons begaven.

In de ochtend was het vooral heel erg koud! Op de tennisbaan werden we gelukkig snel warm. We startten met een herendubbel. Helaas bleek de ervaring van Mark en Pieter niet genoeg te zijn om de Slow heren, die naast tennis ook nog  hockeyen en tafeltennissen –wat zichtbaar was in hun spel-, te verslaan. In de 1e set konden onze heren nog aardig bij blijven (6-4), maar de 2e set werd in rap tempo met 6-0 verloren. Vervolgens mocht onze nieuwe competitiespeelster Miranda het veld op, samen met Marian voor een dames dubbel. De tegenstandsters begonnen duidelijk gespannen aan de wedstrijd, waardoor het Marian en Miranda lukte in mum van tijd met 6-1 de 1e set te winnen. De Slow dames kwamen echter op gang, vooral de dubbelhandige, hard geslagen, backhand waarover beide dames beschikten, was een lastig te bespelen wapen. Na een spannende strijd, eindigde de 2e set dan ook in 7-5 in het voordeel van Slow. Marian en Miranda bleven echter rustig, en wisten de 3e set met 6-4 te winnen. Het 1e punt voor de Insiders was binnen! Jammer genoeg gingen de overige wedstrijden verloren. In het heren enkel kreeg Mark in de 2e set wat meer grip op zijn tegenstander, vooral toen hij zijn ergernis over het feit dat hij in de 1e set slechts 1 game wist te pakken omzette in harde, perfect geslagen ballen; helaas was het toen te laat om het tij te keren en verloor Mark met 6-1, 6-4. Marian wist haar verbazing over de harde ballen van haar tegenstandster na een met 6-1 verloren 1e set, nog wel te keren. Door tactisch spel, won ze de 2e set met 6-2. Helaas herpakte de Slow dame zich, en wist met 6-3 de 3e set naar zich toe te trekken. We eindigden met een mixed dubbel; Pieter en Miranda speelden voor de eerste maal samen. De start was veelbelovend, maar de wedstrijd werd toch nog verloren met 7-5, 6-3.

Al met al zijn we niet ontevreden over onze competitiestart. Graag hadden we meer punten meegenomen, maar dit komt vast nog wel! (Optimistisch blijven is de grote kracht van ons team). Na de wedstrijden hebben we zelfs nog buiten gezeten. Tegen de tijd dat we echt vastvroren aan ons bier (het heeft die avond nog zo’n 6 graden gevroren), zijn we ons thuis gaan warmen.

Insiders 2 (Miranda, Mark, Pieter W., Marian, Peter M.)

 

 

 

Terug naar Startpagina