home

Clubkampioenschappen 2012

Klik hier voor alle uitslagen inclusief de finales

 

foto's van de finaledag 

De Kampioenen zijn bekend. Het was een prachtig finale weekend met de volgende winnaars:

Dames Enkel A
eerste plaats Almira Linders
tweede plaats Wilma Eras

Dames Dubbel A
eerste plaats: Almira Linders en Marian de With
tweede plaats: Wilma Eras en Karin Schuring

Heren Enkel A
eerste plaats: Bert Huibers
tweede plaats: Arie Stroobant

Heren Dubbel A
eerste plaats: Arie Stroobant en Bert Huibers
tweede plaats: Jan Keukens en Pieter Wolswijk

Gemengd Dubbel A
eerste plaats: Wendeline Rode en Natan Gil
tweede plaats: Marian de Withe en Mark van der Voorden

Dames Enkel B
eerste plaats: Helène Warmer
tweede plaats: Wilma te Bogt

Dames Dubbel B
eerste plaats: Helène Warmer en Wilma te Bogt
tweede plaats: Marij Bernards en Anita Beurskens

Heren Enkel B
eerste plaats:René Fluitman
tweede plaats: Martien Bronk

Verslag van de wedstrijden van dinsdag 26 juni

door Marian de With

Een lach, een traan en stoelen

De clubkampioenschappen 2012 beginnen alweer aardig de ontknoping te naderen. Op dinsdagavond 26 juni werd nog een aantal poule-wedstrijden gespeeld die bepalend waren voor een plaats in de (halve) finale.


De avond startte met onze jongste spelers in de dames B-poule. Ondanks flinke psychologische oorlogsvoering door Helene, wist Wilma te B. het hoofd koel te houden en in 2 sets te winnen. Omdat Helene en Wilma beiden van Marij hebben gewonnen, zullen zij zondag wederom tegenover elkaar staan om te bepalen wie zich kampioene dames enkel B mag noemen! Enkele tactische tips vooraf: serveren doe je met beide voeten achter de baseline, in een rally doet het hele single veld mee, ook de hoekjes, en tijdens een wedstrijd je tegenstandster geen koekje gunnen, want dat kan wel eens je nederlaag betekenen!


Vervolgens startten Wilma E. en Marian de W. op baan 1 met een single wedstrijd, vergezeld op baan 2 door Jan H. en Albert die de strijd aan moesten binden met het illustere duo Bert en Arie. Arie die overigens vlak voor de clubkampioenschappen weer eens op de Insidersbanen werd gesignaleerd, zoekend naar het grote goud… (uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij, nadat hij Bert al had gestrikt als partner voor het herendubbel, ook nog probeerde Florine als partner in het gemengd dubbel voor zich te winnen…).


In een eerdere wedstrijd werden Arie en Bert verslagen door Joost en Peter. Vooral Arie had het in deze wedstrijd moeilijk met het onnavolgbare spel van Peter S. en de harde slagen van Joost.  Albert en Jan hadden echter gewonnen van de beide heren, dus voor beide herenkoppels gold dat moest worden gewonnen om door te gaan naar de halve finale. Helaas kreeg ik niet zoveel mee van deze wedstrijd (alhoewel ik me wel regelmatig realiseerde dat de “ooohs” en “aaahs” van het massaal aanwezige publiek niet altijd voor baan 1 waren). Ik zag Arie gewoontegetrouw een niet te missen afmaakbal in het net laten belanden… Dit was echter niet tekenend voor de wedstrijd, die in 2 sets werd gewonnen door Bert en Arie, die het nu in de halve finale op mogen gaan nemen tegen Ton en Natan.

De wedstrijd tussen Wilma E. en Marian de W. kende een zeer grillig verloop. In rap tempo wist Marian de 1e set met 6-2 te winnen. Marian stond vol zelfvertrouwen te slaan, Wilma begon meer en meer tegen zichzelf, het net en de lijnen te tennissen. In de 2e set kantelde dit beeld volledig, Wilma’s snoeiharde slagen liepen weer als vanouds en Marian had het vooral druk met nadenken waar ze bal ging slaan… tegen de tijd dat ze was uitgedacht, lag de bal vaak al in het net… Deze set werd ook nog opgevrolijkt door Arie, die met 2 stoelen onder zijn arm over de baan wandelde, en dat terwijl we al de hele week proberen spelers uit te leggen dat er tijdens wedstrijden toch echt buitenom moet worden gelopen…. De 3e set moest de winnares van deze wedstrijd opleveren. Vanaf de 1e bal was deze set spannend! Beide dames gingen er volledig voor, lange rally’s, mooie punten. Het publiek leefde intens met de dames mee. Lange tijd bleef het gelijk op gaan. Uiteindelijk werd het 6-5 voor Marian en kwam alle druk op de servicegame van Wilma te liggen. Met de stand 15-40 had Marian 3 matchpoints te pakken, slechts een kwestie van rustig blijven dus… Wilma bleef echter ook rustig. Punt-voor-punt spelend wist ze terug te komen en uiteindelijk zelfs de game te pakken. De wedstrijd bleef spannend, en moest met een tie-break worden beslist. Hierin trok Wilma met 7-5 aan het langste eind. Een brede lach op het gezicht van Wilma en Marian dook even weg om de teleurstelling te verbergen.

Op baan 2 was ondertussen weer een herendubbel gestart. Jan K., die eigenlijk alleen op baan 1 kan spelen, moest noodgedwongen uitwijken naar de bijbaan. Blijkbaar wilde hij graag snel terug naar zijn vertrouwde stek, want in rap tempo versloegen Pieter en Jan het nieuwe duo René en Martien. Alle complimenten overigens voor de laatstgenoemde heren, die het aandurven om na amper een jaar te tennissen (of nog minder) zich in dit herengeweld te begeven!
Het bleef vervolgens nog enige tijd onrustig op het park….

 

Terug naar Startpagina