Binnentoernooi 2012

Door: Marlies ten Bulte

‘Rommelig’ binnentoernooi 2012


Op zaterdag 3 maart speelden we weer eens een potje tennis met elkaar in ‘De Schaapskooi’ in Bemmel. De opkomst was redelijk en de kwaliteit van het spel hoog: een verslag.

De eerste krokusjes laten zich weer zien. De sneeuw smelt, de hoop op een succesvol tennisseizoen stijgt. Het is weer tijd voor het binnentoernooi van de Insiders. De eerste insiders hebben ook hun kopje weer boven de grond gestoken en spelen vanavond fanatiek tennis. Veel tennis ook, want je mag veel partijtjes spelen en weinig stil zitten. De entourage is heel apart. Achter de velden hangt een groot net en daarachter gebeurt die avond wat vreemds. De plaatselijke bevolking ruimt de restanten van de rommelmarkt op die deze zaterdag ook georganiseerd werd. Behalve het surrealistische beeld van ingedeukte knuffels en een verdwaalde kinderwagen merken wij spelers er vooral wat van als ze met de spullen op en neer gaan lopen. Met rolwagens over planken. Dat klinkt heel dominant. Dan moet je je wel heel goed kunnen concentreren, wil je opslag niet verslappen. Maar een beetje Insider kan dat en dus wordt er goed getennist. Niet te zien dat sommigen dat racket al maanden niet meer hebben aangeraakt.

In de enige echte pauze die ik heb, vang ik een gesprek op over narcose. Dus niet over de laatste verhuizing, nieuwe baan, blessure of wereldreis, maar over narcose. De stelling van deze avond is dat mensen die ooit narcose hebben gehad, anders reageren dan mensen die nog nooit narcose hebben gehad. De groep met narcose is directer en niet meer zo aardig. Ik zal maar niet verraden welke mensen bekenden bij deze groep te horen. Dat onze tenniswedstrijden nog worden uitgespeeld, is een wonder. Als de stelling klopt tenminste.

Het tennis lijdt ondertussen niet onder dit wetenschappelijk debatje. Gelukkig maar. Anders zouden we beter kunnen promoveren in plaats van hard serveren. Aan het einde van de avond staat de kinderwagen nog steeds trouw op zijn plaats. Dat valt me dan weer een beetje tegen van die Insiders. Die hadden die tennisavond met een beetje fantasie toch mooi met een rommelavond kunnen beëindigen. Leuke hoofdprijs toch?

 

 

Terug naar Startpagina