home

Openingstoernooi 2011

Door: Marlies ten Bulte

 

Klik hier om de foto's één voor één te bekijken

Knalblauwe verwachtingen voor het nieuwe seizoen.

Het is ieder jaar weer een wedstrijdje op zich: op tijd komen bij de opening van het nieuwe seizoen. Dat heeft er alles mee te maken dat traditiegetrouw in de nacht voorafgaand aan de opening de zomertijd in gaat. En hoe ik het probeer, zo zette ik dit jaar de klok al op zaterdagavond een uur vooruit, ik ben nooit op tijd.

Met haast onderweg, slinger ik langs fanatieke wielrenners, hardlopers en langs deelnemers van de bosbesjestocht (wandeltraining voor de Vierdaagse). Iedereen lijkt vanochtend te sporten of op weg te zijn naar een sport. Hoe kan het ook anders, want het is prachtig weer. Een knalblauwe lucht lokt iedereen naar buiten.

Ik rijd op mijn route langs de velden van Quick waar ik winterlid ben. En ben bijna opgelucht dat ik nu nog een stukje verder mag rijden, naar het vertrouwde gravel van de Insiders. Ben benieuwd hoe het met iedereen is.

De koffie is vers, de appeltaart van Corry smaakt weer heerlijk en als ik zie hoe de banen erbij liggen, baal ik een beetje dat ik zelf niet mee kan doen. Het gravel lonkt.
Anneke heet iedereen van harte welkom, heeft zin in het nieuwe seizoen en bedankt alle mensen die ervoor hebben gezorgd dat het clubhuis weer blinkt, dat alles weer heel is en dat de voorraden gecheckt zijn. Ze deelt prachtige bossen bloemen uit en verklaart vervolgens het seizoen en het toernooi van vandaag geopend. De vlag wordt gehesen, de wekker gezet: het seizoen kan beginnen.

We kletsen wat bij, lachen al weer om een mop van Tine en drinken nog een lekker kopje koffie. De eerste baromzet van dit seizoen is een feit als ik Luna en Manja op een flesje sinaasappelsap trakteer. De uitslag van het toernooi moet ik jullie helaas schuldig blijven omdat ik niet tot het eind ben gebleven Maar ik weet wel dat het  buiten warmer was dan binnen en dat lijkt me een knalblauw begin van het nieuwe seizoen!

Veel tennisplezier dit jaar!

Marlies.


Terug naar Startpagina