home

De voorjaarscompetitie is begonnen. Vier teams van onze club strijden om de eer en de beker: een heren seniorenteam, een gemengd team in de tweede klasse en twee gemengde teams in de vierde klasse.

Wedstrijdverslag van speeldag 2, 16 april Insiders gemengd 35+

Verslag Insiders 1 - Bakkershaag 5

Door: Florine Wasser

Zaterdagochtend 16 april was een prachtige morgen en de banen lagen er spiegelglad en strak bij. Voor de rest begon deze ochtend een beetje rommelig bij het gemengde team van 35+: non-playing, want geblesseerde, captain Bert zat met het bezoekende team uit Renkum geduldig te wachten op de aardbeientaart, die uit Weurt (Karin) moest komen. Jan-Paul kwam hijgend binnen, nog herstellend van een griepje, en Leo van Hulsentop (een nieuwe en fantastische aanwinst voor de Insiders) moest eerst zijn boot te water laten bij Wijchen en zou pas vroeg in de middag verschijnen om zijn aandeel te leveren in de heren dubbel en de mix. Florine (ondergetekende) was te laat opgestaan en biechtte op dat ze de hapjes nog moest inkopen, een taak die Bert later maar op zich zou nemen. Want de wedstrijden zouden beginnen…..

Karin stond te springen om een single op gravel te spelen om haar verloren wedstrijd op kunstgras van de vorige week goed te maken. En dat deed ze, door haar degelijke maar nog wat onwennige tegenstandster geen enkele kans te geven. Op baan twee maakte Jan-Paul korte metten met zijn boomlange tegenspeler. Aangezien deze wedstrijden snel afgelopen waren, stoomden de teams door naar de dubbels.
Karin en Florine profiteerden duidelijk van het psychologische voordeel van het thuis spelen. Bovendien bleven de dames uit Renkum wat onhandig op het gravel opereren en konden geen enkele game pakken.
De heren daarentegen (Leo was intussen gearriveerd) werden geconfronteerd met sterkere spelers (hun singelaar zette zijn lengte in en ontpopte zich als uitstekende netspeler) en moesten hun meerdere erkennen in de Renkumse heren.
De hierna gespeelde mix met Leo en Florine verliep relaxter, waarbij Leo liet zien dat hij wel degelijk zijn gewicht en lengte in goud waard is. Hij bleek ook nog eens over clowneske eigenschappen te beschikken door zich onder andere dramatisch bij het net te laten vallen na een gemiste volleybal.

De naborrel (met heerlijke door Bert inderhaast ingeslagen hapjes) was geanimeerd en gezellig. Wij waren natuurlijk tevreden met een 4-1 uitslag, en de Renkumse spelers leken niet bijzonder terneergeslagen, hoewel de dames iets stiller waren dan de heren.

Al met al was het een geslaagde en zonnige tennisdag  voor het Insiders-team, met een hoopvol perspectief voor de komende zaterdagen.

Terug naar Startpagina