home

De voorjaarscompetitie is begonnen. Vier teams van onze club strijden om de eer en de beker: een heren seniorenteam, een gemengd team in de tweede klasse en twee gemengde teams in de vierde klasse.

Wedstrijdverslag van speeldag 7, 28 mei, team Marian de With

Verslag Insiders 1 - Malden

Door: Pieter Wolswijk

Hoeveel matchpunten heb je nodig om een wedstrijd te kunnen winnen? Dat was de vraag bij het damesdubbel op deze laatste competitiedag. Een strijd tussen jong en niet meer zo jong, tussen de strak in zwart tenue gestoken jongedames van Malden en onze eigen Almira en Marian van Insiders 1.
De Maldensen toonden bij vlagen mooi en stevig spel, maar leden ook aan het euvel dat veel jongere spelers kenmerkt: snel uit balans. Terwijl aan Insiderskant Marian stoïcijns stond te spelen, vrij van wedstrijdzenuwen, en Almira  met strakke ballen de tegenstanders onder druk wist te zetten. Het ging gelijk op, beide teams wonnen een set, een derde set moet de beslissing brengen.
En dan… Het wordt 5-4 voor de Insiders, Malden serveert, komt met 30-40 achter en onze dames hebben de  zege voor het grijpen. Service op de backhandkant, helaas, de return belandt in het net. Deuce. Weg matchpoint. Service op de forehand, goede return, slechte bal van Malden en opnieuw matchpoint voor ons team. Deze keer dan?! Nee, opnieuw een return in het net, weg matchpoint. Maar liefst 9 (!) keer komen de Insiders in deze game op matchpunt maar het lukt niet dit te verzilveren. De wedstrijd lijkt te kantelen, de toeschouwers houden de adem in, en ja, het mondt uit in een tiebreak. En dan gaat het ineens bijna moeiteloos, met 7-3 winnen onze dames overtuigend deze superspannende pot. De winnaars glunderen, de toeschouwers komen bij van een hartverzakking.
En de rest van de wedstrijden? Ach, als er maar een dame meedoet is er geen vuiltje aan de lucht: damesenkel: punt voor de Insiders; mixed-dubbel: punt voor de Insiders. Maar het heren-enkel en -dubbel….  Nou ja, met een 3-2 overwinning kunnen we toch tevreden deze competitieronde afsluiten. En we hebben er weer een mooi woord bij geleerd: met &!@$%@*&! hoerentennis! gaf één van de Maldense jongens in het mixed-dubbel gefrustreerd zijn mening over onze boog- en kapballetjes, die niet fraai, maar wel effectief waren! Die houden we erin.

Pieter.

 

Terug naar Startpagina